A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньоапшанський ліцей "Апша" Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Кібербулінг

Дата: 26.02.2024 11:52
Кількість переглядів: 24

      Психологом навчального закладу протягом тижня було проведено профілактичні бесіди з  учнями 7 - 11 класів на теми:  Кібербулінг і Лайкомания. Мета бесід: розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет та соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі, привернути увагу підлітків до питання насилля засобами Інтернет, до пошуку виходу із небезпечних ситуацій; викликати в учнів емоції до висвітлювальної проблеми; ознайомити учнів з різними типами кібербулінгу. Що буде за Кібербулінг? Відтепер такі дії вважаються правопорушенням і тягнуть за собою адміністративну відповідальність згідно з ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це — 850-1700 грн.)

      Кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах.

      Лайкоманія – це залежність від лайків. Людина весь час робить все для того, щоб сфотографувати або написати і викласти щось в соцмережі. Аби отримати якомога більше лайків. Лайкоманія соціальних мережах новий вид зараз для учнів, адже з кожним роком набуває все більших масштабів, охоплюючи широку аудиторію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень